Riet Hermsen

Graag stel ik mij voor:

Mijn naam is Riet Hermsen-Klaassen (1956), gehuwd en moeder van 2 volwassen kinderen. Naast mijn parttime baan als analiste op het Rijnstate ziekenhuis run ik mijn praktijk: Traditionele Chinese Geneeswijze.

Waarom Chinese Geneeswijze?

Mijn interesse in TCM (Traditional Chinese Medicine) werd gewekt doordat ik in contact kwam met Shiatsu en zelf de weldadige effecten mocht ervaren. Ik ging Tai Chi Tao beoefenen en werd steeds nieuwsgieriger naar hoe Qi (energie-levenskracht) werkt, naar het Chinese denken, wat is ziekte en wat is nu gezondheid.

Bij de studie Chinese Geneeskunde hoort natuurlijk ook kennis maken met het land en hun gezondheidszorg. Tijdens mijn stage in het ziekenhuis van Qing Dao heb ik de geweldige resultaten van behandelingen met acupunctuur en TuiNa gezien. Een enorme motivatie voor mij om ook in Nederland Chinese Geneeswijzen te beoefenen en te promoten. Sinds 2005 ben ik gediplomeerd therapeut.

Dat ik zowel in de reguliere als in de complementaire zorg werk laat zien dat het prima te combineren is. TCM (Traditional Chinese Medicine) geeft mij de tools om ook preventief veel voor u te kunnen betekenen. Als labwaarden en scans nog geen afwijkingen laten zien kun je via pols en tong een energetische verstoring al waarnemen. TCM brengt uw lichaam en geest weer in balans, herstelt uw zelfgenezend vermogen waardoor uw klachten kunnen verdwijnen en u zich weer fit en energiek gaat voelen.

Mijn wens is betaalbare zorg voor iedereen vanuit een holistische visie. Het beste van Oost en West ingezet voor de gezondheid van u!

Opleidingen:

OLAN: HBO-A Klinisch Chemisch Analiste

Qing Bai: TuiNa therapie

Qing Bai: Klassieke Acupunctuur

HvNA: Westerse Medische Basiskennis HBO

HvNA: WMB volgens normering VGZ 2017

Oostelijke groep: Docent Tai Chi Tao en Qi Gong

Ik school jaarlijks bij zodat kwaliteit gewaarborgd blijft.

Tijdens mijn afstudeerscripties heb ik mij verdiept in het Fibromyalgie syndroom.

 

Maak hieronder virtueel kennis met mijn praktijk. Klik op de pijlen en draai met muis en of vingers.